Новини
Нека заедно да посрещнем "Трифон Зарезан"
29.01.2019
На 14-ти февруари 2019 година на площад „Коста Рашев“ гр. Раднево ще се проведе общински празник „Трифон Зарезан“. За трета поредна година по инициатива на Кмета на Община Раднево, се организира празника на виното и лозарите. Основната цел за провеждането на мероприятието е да се пресъздаде един от най-българските обичаи, с които народът ни се гордее.
Освен традиционният за празника обреден момент зарязване, ще се проведе и музикална програма с участието на самодейците от Общински център за култура „Н. Воденичаров“, читалищата и певческите групи от клубовете на пенсионера в Община Раднево. Едновременно със сценичните изяви на самодейците ще се състоят и конкурси в следните категории:
- Най-добър винар;
- Най-добър кулинар на сладко тестено изделие
/приготвени в домашни условия/;
- Най-добър кулинар на солено тестено изделие
/приготвени в домашни условия/;
- Най-красиво аранжирана маса, тематично съобразена с празника.
Тази година събитието ще се проведе отново на 14 февруари и ще разнообрази живота на местното население. Специален гост на празника ще бъде известният УТИ БЪЧВАРОВ.
Надяваме се, че общинският празник ще бъде наистина запомнящ се. Отлично представилите се в различните категории на конкурсната програма, ще получат награди.
От спонсори на Община Раднево, ще има осигурено над 300 литра вино и вкусно месце, което ще бъде приготвено лично от УТИ за всички жители и гости.
Компетентни журита във всяка категория, ще оценяват кулинарните вкусотии и червеното вино представено по-време на събитието!
Всички желаещи да участват в конкурса, трябва да представят своите творения до 10:00 ч. на 14.02.2019 г., на обособената за целта маса, на площад "Коста Рашев".
Избори за членове на Европейски парламент от Република България - 2019 г.
Портал за отворени данни на Република България
/assets/Sanirane/Logo_EEJ.jpg