Новини
Вестник "Марица-изток" празнува 60-годишен юбилей
21.01.2019
На 21януари 2019 г. Вестник „Марица -изток“ чества своя 60-годишен юбилей!
Първият брой на вестник „Марица-изток” излиза на 21 януари 1959 година с основател и главен редактор Славчо Апостолов. Той е журналист от „Димитровградска правда”, на когото е възложено поставянето на началото на вестник на изграждащия се комплекс „Марица-изток”. Първоначално предложенията за име са много – „Комсомолски зов”, „Комсомолски устрем”, „Младежка искра” и т.н., като накрая се спират на първото. Когато Апостолов започва да пише първите материали и да ги предава за набор в димитровградската печатница му идва идеята вестникът да се казва „Марица-изток”, което остава и до днес. След демократичните промени през 1989 година вестникът преминава към общината като самостоятелно търговско дружество.
През дългият си житейски път Вестник „Марица-изток“ успя да премине успешно предизвикателствата на динамичния медиен пазар с обективност, талант и отговорност пред читателя. Успя да се наложи като един добър пример за обективна журналистика и отстояване свободата на словото.
В момента в него работят трима души – Снежана Тодорова, Димитър Бахчеванов и управителят Росица Нанева.
Желаем на екипът Ви преди всичко здраве, професионални успехи и запазване на тази позитивна енергия и амбиция в полза на обществото.

РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА РАДНЕВО
Избори за членове на Европейски парламент от Република България - 2019 г.
Портал за отворени данни на Република България
/assets/Sanirane/Logo_EEJ.jpg