Новини
Честване на Бабинден
21.01.2019
Днес в Общинска администрация Раднево беше отбелязан Бабинден - един от най-големите народни женски празници, посветен на "бабите" - жените, които помагат при раждане, както й на младите булки и невести, които са раждали.
Най-младата майка Пламена Димитрова с най-малкото бебе, поля на дългогодишната акушерка Надежда Димитрова, да измие ръцете, които са дали живот на хиляди деца, а най-младата баба Валентина Вълева с най-малкото внуче, поднесе пита за здраве и плодородие през годината.
Д-р Теньо Тенев - Кмет на Община Раднево поздрави всички празнуващи.
"Уважаеми дами, народният празник Бабинден е една прекрасна традиция, с която отдаваме уважението си към хората, помогнали за появата на нов живот и към тези, отдали грижи и тревоги за отглеждането на нашите деца. На Вас, уважаеми баби и майки, пожелавам крепко здраве, много радост и щастие! Благодарение на Вашата любов, всеотдайност и грижа се изграждат достойни личности на Община Раднево, готови да поемат бъдещето в свои ръце. Още веднъж се прекланям пред духа, волята и силата Ви и Ви желая весел празник!" - пожела Кметът.
Избори за членове на Европейски парламент от Република България - 2019 г.
Портал за отворени данни на Република България
/assets/Sanirane/Logo_EEJ.jpg