Новини
Реализиран проект на Община Раднево за озеленяване и облагородяване на местата за обществено ползване на територията на града
26.10.2017
През месец октомври община Раднево реализира проект за озеленяване и облагородяване на места за обществено ползване в града. Терените, обхванати в проекта са тревните площи на улица „Георги Димитров”, на комбинираната спортна и детска площадка в т.нар. кв. „Гледачевски”, локални терени по улица „Заводска” и междублоковото пространство пред комплекс „Бетикс“. За осъществяването на тази задача бе избрана фирма с дългогодишен и богат опит в ландшафтното оформление и озеленяването – „Про Плантс“ ЕООД. Съвместно с експерти от Общината бе направен избор на растителните видове, а дейностите по аранжирането и засаждането им бяха извършени от фирмата.
Работата се извърши именно през есента, защото това е най-добрият период за прихващане на дървета, цветя и храсти. През пролетта догодина фирмата, която реализира задачата, под контрола на общински експерти, ще направи ревизия на засадените участъци и за своя сметка ще подмени растенията, които не са се прихванали. Както могат да се уверят нашите съграждани, в озеленяването са обхванати атрактивни видове като рози, специален сорт туя за оформяне на зелени бордюри, японски клен и вишна, магнолия, сребрист смърч, декоративен ясен и много др., които ландшафтния архитект на фирмата оформи в красиви фигури и групи. Засадени са 1000 луковици на лалета, които ще цъфнат през пролетта. За по-добра прихващаемост на всички широколистни дървета беше направено двуточково укрепване. Като жест към Общината, фирмата дари и засади допълнително чадъровидна форма японски клен, спираловиден купресокипарис, 2 малки клека, 2 бр. чадъровиден кедър, хвойни, бодлеа, кълбовиден сребрист смърч, лавандули и др., които се вписаха в красивите цветни групи на комбинираната спортна и детска площадка в т.нар. кв. „Гледачевски”, а пред сградата на Общината - разцъфва кичеста хризантема.
Особено важно е след като терените бъдат разкрасени, гражданите да ги опазят и да уважат усилията, които общината полага за превръщането на града в по-красиво, приветливо и уредено място за живеене.

Избори за Народни представители - на 26.03.2017г.
Портал за отворени данни на Република България
/assets/Sanirane/Logo_EEJ.jpg